Voluntaris i aprenents de Vilanova i la Geltrú fan una ruta pel Romanticisme a la Masia d’en Cabanyes

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

La sortida és una de les primeres activitats complementàries que s'han organitzat a la capital del Garraf després de les restriccions obligades per la Covid-19

Pedalada i caminada

Prop d'una desena de persones que participen en el Voluntariat per la llengua (VxL) a Vilanova i la Geltrú van participar en una sortida a la Masia d'en Cabanyes el diumenge 14 de novembre, coincidint amb la Fira de Novembre. Alguns voluntaris i aprenents van sortir amb bicicleta des de Vilanova cap a la Masia d'en Cabanyes, on es van aplegar amb la resta del grup per gaudir de les descobertes del Romanticisme.

El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, organisme adherit al VxL, va oferir una visita guiada a la masia, un dels tresors patrimonials del Garraf, construïda el 1798 i considerada un cas excepcional en l'arquitectura de la Catalunya de finals de segle XVIII.

L'activitat va acabar amb una petita caminada fins al monumental Pi Gros, situat al nord de la masia on va viure el poeta romàntic Manuel de Cabanyes.

Compartir converses i descobertes

La visita guiada va començar a la façana principal de l'edifici d'arquitectura neoclàssica i tot seguit voluntaris i aprenents van entrar a la planta baixa, on hi ha l'exposició amb els retrats i alguns objectes relacionats amb la vida culta, comercial i intel·lectual de la família Cabanyes. A la zona del primer pis van passejar per les estances de la planta noble de la Masia amb la sala de música envoltada de pintures, la biblioteca, la sala russa, els dormitoris i la cambra on va morir el poeta Manuel de Cabanyes.

L'edifici també conté un espai adequat especialment per mantenir les dotze estampes de Francisco de Goya (1746-1828), pertanyents a la sèrie dels "Disparates", dotze gravats que són una caricatura de la societat contemporània de l'artista i una crítica al comportament de l'home i l'absurd dels seus actes.

Un cop finalitzada la visita cultural, els participants en la sortida van caminar fins al Pi Gros per acabar fent una bona tertúlia amb el bon ambient i els somriures del Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?