Dediquem l’”Espai de català” d’aquesta quinzena al Voluntariat per la llengua

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Helena Pibernat, dinamitzadora del VxL, ens explica què és el Voluntariat per la llengua, com funciona i com es formen les parelles lingüístiques. Destaca la projecció del voluntariat virtual, que es va estendre durant la pandèmia amb el confinament i que, a banda de guanyar adeptes, ha permès l'alfabetització tecnològica de persones que, altrament, potser no s'ho haurien plantejat.

En segon lloc, es fa referència al paper dels establiments col·laboradors, que ofereixen un espai on les parelles lingüístiques, i els aprenents, poden fer servir el català amb la certesa que no es canviarà de llengua. En aquests establiments, d'altra banda, també s'hi realitzen les pràctiques lingüístiques, una activitat que al CNL de Cornellà de Llobregat es demana a l'alumnat del Bàsic 3 i que consisteix a anar a tres d'aquests establiments a mantenir una conversa amb el venedor o venedora per posar en pràctica els continguts adquirits durant el curs.

Finalment, s'esmenta el canvi d'imatge del programa, que ara fa un any va passar de verd a blau i va focalitzar la màgia de la comunicació en el seu disseny.

Tanquem el programa recordant que s'ha obert un període per sol·licitar proves de col·locació als cursos de català, que acaba el 10 de desembre, i que és un pas previ a la inscripció, que serà el dia 17 de desembre per a les persones que s'han matriculat en un curs els darrers dotze mesos, i els dies 20 i 21 de desembre per a la resta de la població.

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Cornellà de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?