L’alumnat del CNL de Cornellà de Llobregat visita l’exposició “Caput aut navis. A cara o creu”

CNL de Cornellà de Llobregat

Llengua i cultura

L'exposició, que fa un repàs dels jocs a què jugaven tant nens com adults en el temps d'ibers i romans, ha permès als alumnes practicar la llengua en un àmbit més lúdic i distès i, d'altra banda, conèixer el seu entorn més proper.

Un total de 42 alumnes dels cursos presencials dels nivells Bàsic 1, 2 i 3 han assistit a l'exposició itinerant "Caput aut navis. A cara o creu" al Museu Palau Mercader. Durant la visita han conegut el fons i el context de l'exposició gràcies a les explicacions d'un mediador i, posteriorment, han gaudit d'un taller de jocs que s'ha desenvolupat tant a l'interior com a l'exterior del palau.

D'aquesta manera, l'alumnat ha pogut conèixer exemplars antics de jocs i joguines tan usuals com ara les bales o les firetes, tot i que fets amb materials ben diferents dels actuals, amb la qual cosa han pogut comparar la manera de jugar d'ara i abans. L'exposició, però, no només se centra en els jocs infantils, sinó que també reflecteix la importància del joc més enllà de la infància per mitjà d'una sèrie de jocs de taula i peces que també han arribat fins als nostres dies.

Els alumnes han pogut descobrir a què es jugava en aquella època i, després de rebre instruccions, ells mateixos han posat en pràctica les seves habilitats i destreses amb diferents jocs: el tres en ratlla, el marro de 9 o molí de 9, la morra, la corda, etc.

Aquesta sortida s'emmarca en les activitats que es duen a terme des del CNL perquè l'alumnat conegui l'entorn i trobi espais on posar en pràctica la llengua que està aprenent.

Cornellà de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?