La jornada 'Garrotxa, territori socialment responsable' reconeix les empreses lingüísticament responsables de la comarca

CNL de Girona

Socioeconòmic, Difusió

Després de la pandèmia, es reprèn la jornada ‘Garrotxa, territori socialment responsable (TSR)’ que forma part del programa Garrotxa Emprèn, una setmana sencera dedicada a l’empresa i l’emprenedoria. 

Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística i vicepresidenta segona del CPNL, Arnau Queralt i Bassa, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, i Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa lliuren tal les acreditacions de Codi sostenible, la Carta europea de turisme sostenible (CETS) i les Empreses lingüísticament responsables (ELR).

El 27 d'octubre al matí, en el marc incomparable del Restaurant les Cols, d'Olot, s'ha celebrat la 4a Jornada Garrotxa TSR, en el marc de la qual s'han donat les acreditacions de Codi sostenible, la Carta europea de turisme sostenible (CETS) i les Empreses lingüísticament responsables (ELR). Està organitzada pel Consell Comarcal de la Garrotxa, l'Ajuntament d'Olot i Dinàmig, i compta amb la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG), Turisme Garrotxa i el Servei de Català d'Olot-la Garrotxa (CNL de Girona, CPNL).

Després del parèntesi de la pandèmia, enguany s’ha reprès aquesta celebració que vol distingir les empreses que incorporen la responsabilitat social en la gestió empresarial, una RS completa, entesa des de tots tres vectors: econòmic, mediambiental i social (vector en el qual s’incorpora  la llengua). Cada any, la Jornada se centra en un tema, que en aquest 2021 ha estat la resiliència en l’era postcovid. N’ha parlat Albert Bosch, emprenedor, aventurer i esportista d'elit, que ha anat fent una comparació de l’esforç de resistència, determinació i capacitat de transformació dels esportistes que fan el Dakar, pugen a l’Everest o travessen l’Antàrtida (com és el seu cas) amb les empreses i organitzacions quer s’han de preparar pel canvi que estem vivint.

Després de la intervenció d’Albert Bosc, Xavier Puig, director del PNZVG, ha presentat la nova estratègia de la CETS, 2021-25, molt més participativa i, a continuació, s’han entregat les acreditacions de Codi Sostenible, CETS i ELR. Han fet el lliurament Arnau Queralt i Bassa, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS); Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa, i Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística i vicepresidenta segona del CPNL.

En aquesta ocasió, s’han acreditat 8 empreses de les diferents fases del Projecte ELR: Zeba Produccions, La Marginera de la Bosa, Vol de Coloms, Edicons El Bassegoda, Cubus Serveis de Béns Immobles, Solfa Food, Corriol Serveis Educatius i Ferrer Xocolata. 

L’acte s’ha clos amb un aperitiu sostenible als jardins de Les Cols.

Vols compartir aquesta notícia?