A l’"Espai de català" d’aquesta quinzena ens hi acompanya la María José, alumna del nivell Bàsic 3

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió > Espais lingüístics als mitjans > Ràdio

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Centrem el programa d'aquest dimarts en la sortida d'entorn al Museu Palau Mercader per veure l'exposició "Caput aut navis. A cara o creu" que fa tot just una setmana van fer els alumnes del curs de nivell Bàsic 3. Per parlar-ne, i explicar-nos la seva experiència com a alumna del CNL i aprenenta de català, convidem la María José.

Entre altres qüestions, la María José ens explica que estudia català perquè li agraden les llengües i que prefereix les classes presencials que les virtuals. També valora molt positivament les activitats d'entorn que s'organitzen des del CNL i, en concret, l'experiència viscuda al Museu Palau Mercader per visitar l'exposició abans esmentada, gràcies a la qual els alumnes van poder conèixer jocs de l'antiguitat i jugar-hi.    

Per la seva banda, la professora del grup, Mireia Estapé, comenta de quina manera s'aplica a l'aula el contingut d'aquestes sortides i com estem retornant a la normalitat de les classes presencials amb les restriccions que encara cal seguir.

D’altra banda, aprofitem l'espai per recordar a empreses, comerços i entitats que tenen a la seva disposició el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL), que inclou serveis com ara la revisió de textos, plans personalitzats d'autonomia lingüística, entrenament lingüístic, sessions formatives a mida, etc.

Per acabar, fem referència a l'edició de tardor del Voluntariat per la llengua (VxL) per fer una crida a totes les persones que tinguin una hora setmanal disponible, i que parlin català amb fluïdesa, perquè s'hi apuntin com a voluntàries.  

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?