Ruta pel carrer Balmes de Montmeló per conèixer la seva història

CNL del Vallès Oriental

Llengua i cultura

El grup de conversa es reuneix cada dilluns per petar la xerrada i practicar la llengua. Aquest dilluns, però ha estat diferent, ja que han sortit al carrer i, acompanyats d’altres aprenents i voluntaris lingüístics han fet la ruta del carrer Balmes de Montmeló per conèixer la història que hi ha sota terra.

L’Oficina de Català i el tècnic del museu de Montmeló han organitzat una sèrie de sortides per la localitat a fi d’acostar la història de Montmeló al poble. El projecte Petjades sobre el patrimoni pretén que els montmelonins i montmelonines coneguin millor els orígens del poble.

El cas del carrer Balmes ens crida l’atenció perquè sota de tot el trajecte quitranat, s’amaga una vil·la romana. Anys enrere, quan es va instal·lar el gas a les cases del carrer Balmes, a l’hora de fer forat al terra van anar descobrint fragments d’edificacions, trossos de parets d’habitacions i de mica en mica van identificar l’assentament del poble romà. 

Avui, el tècnic del Museu ha explicat com es van trobar les restes i com, malauradament, es va haver de tapar tot a fi de conservar les cases que formaven el carrer.

Susanna Corcho Campos

Vols compartir aquesta notícia?