Més d’un centenar de clubs de lectura fàcil per tot el territori

Serveis Centrals

Llengua i cultura

El CPNL i una vintena de biblioteques municipals organitzen sessions de lectura de textos literaris adaptats

Club de lectura a la biblioteca Horta-Can Mariner de Barcelona

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) reprèn els clubs de lectura, amb una oferta de més d'un centenar de sessions distribuïdes per tot el territori fins a finals de curs. Els clubs de lectura són un recurs d'aprenentatge que va adreçat als aprenents de català perquè practiquin la lectura i la conversa en català, i s'apropin als autors i textos literaris de referència.

Organitzats en xarxa amb una vintena de biblioteques municipals i entitats socioculturals locals, es planifiquen en una oferta mensual estructurada segons el nivell d'aprenentatge de la llengua. Així, d'una banda, el CPNL organitza els clubs de lectura fàcil, amb material específic i adaptat per als alumnes dels cursos inicials i bàsics, i d'altra banda, es coordina amb les biblioteques i entitats del territori per adreçar alumnes de cursos més avançats als clubs de lectura oberts a la ciutadania en general.

A banda dels clubs de lectura, les persones interessades a practicar la lectura en català també disposen d'una selecció de lectures classificades d'acord amb el nivell de català, el gènere literari o la finalitat formativa, a través dels recursos que el Consorci posa a disposició de la ciutadania en el seu web.

Els clubs de lectura són una eina estratègica que complementa l'aprenentatge de la llengua i que incentiva l'ús del català fora de l'aula, amb la finalitat de millorar la comprensió lingüística dels aprenents, ampliar el vocabulari, potenciar la conversa en català entre els assistents i fomentar el gust per la lectura.

Vols compartir aquesta notícia?