Visita i petit taller de màgia dins l’exposició “Quan parles fas màgia” a Vilanova i la Geltrú

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Alumnes d'E2, voluntaris i aprenents van visitar l'exposició, que ha estat a la capital del Garraf la primera quinzena d'octubre

Alumnes del curs elemental 2 (E2) de català i un petit grup de voluntaris i aprenents del VxL van visitar l'exposició "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la llengua (VxL) i van descobrir-hi algunes curiositats relacionades amb el VxL i la llengua a través del guiatge d'un qüestionari. La visita va finalitzar amb un petit taller de trucs de màgia de la mà del mag Isidre Rosell, voluntari de Cubelles des del 2008. "Quan parles fas màgia" ha estat present durant els primers quinze dies d'octubre al vestíbul de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Aprenentatges i trucs de màgia

Abans de començar la visita, els alumnes, aprenents i voluntaris van recollir un petit qüestionari amb catorze preguntes relacionades amb qüestions lingüístiques i del VxL, que havien de resoldre a partir de la informació dels set plafons que formen part de l'exposició. Després del recorregut, es va iniciar un petit taller de trucs de màgia conduït per l'Isidre Rosell: tubs, cordills, anelles, capsetes, cartolines i cartes van ser les eines màgiques que van aparèixer i desaparèixer davant de les atentes mirades del públic assistent, que va gaudir de l'activitat i que va acabar amb una bona recomanació del mag: "que la màgia us acompanyi!".

La màgia del VxL

L'exposició "Quan parles fas màgia" consta de set plafons que presenten diversos aspectes del programa: "La màgia del voluntariat" ens presenta el programa, tant des del punt de vista de la pràctica del català com de la descoberta d'altres persones: un projecte en què tothom hi guanya. "La màgia de la llengua" mostra la capacitat que té per transformar lingüísticament els seus participants i destaca el vessant cohesionador i més social del programa. "Parelles encantades" exposa els requisits que calen per formar part d'una parella i en presenta les dues modalitats: la virtual i la presencial. "No tot és per art de màgia" mostra les dimensions organitzatives del programa i la xarxa de professionals i recursos que en garanteixen la qualitat. "Complicitats màgiques" presenta  el suport al programa mitjançant la col·laboració d'establiments i entitats i l'organització d'activitats socioculturals. "Apunta't a la fórmula màgica" és una invitació a formar part del programa, a més de presentar-ne les xifres.

L'exposició és itinerant fins a final d'any pel Garraf i l'Alt Penedès. A partir del 19 d'octubre es pot visitar a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges fins al 2 de novembre.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?