Actualització de L'Estenedor 138 Especial sobre novetats ortogràfiques, Mollet del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Assessorament lingüístic

El setembre de 2017 vam publicar L'Estenedor 138 Especial sobre novetat ortogràfiques. Preteníem recollir en un únic full les principals novetats ortogràfiques.

En el Ple del 3 de juny d'enguany, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) va acordar concloure el període de moratòria per a la implantació de l'Ortografia catalana (OIEC) i va ratificar dues modificacions del text aprovat l'octubre del 2016, que fan referència al nom de les lletres i a la norma del guionet. És per això que tornem a publicar L'Estenedor 138, un cop revisat i actualitzat.

Esperem que us sigui útil.

Coneixes L'Estenedor de Mollet del Vallès?

L'Estenedor  de Mollet del Vallès és una publicació digital que va "néixer" l'any 2001. S'elabora conjuntament amb l'Ajuntament de Mollet i des de l'any 2015 amb el CET Taller Alborada (IMSD).

Per què es diu "Estenedor"?

Es va crear com un complement del  Llibre d'estil de l'Ajuntament de Mollet del Vallès (2000). La intenció era tenir una eina on poder "estendre" les consultes que ens arribaven al Servei de Català i poder-les compartir amb tothom: usuaris, alumnat, etc.  D'aquí el nom de la publicació. També hi hem afegit curiositats que ens arriben i, des de sempre, un concurs on es planteja sempre un repte lingüístic per resoldre: l'endevinalla.

Què vol dir això dels "especials de L'Estenedor"?

Al llarg d'aquests últims anys, s'han elaborat uns quants "especials" o exemplars de L'Estenedor temàtics. Els trobareu classificats per temes, ordenats alfabèticament.

Per exemple:

Com puc tenir en un únic full les novetats ortogràfiquesL'Estenedor 138

Tinc una exposició del còmic i busco un Estenedor d'aquest tema. On el trobo? L'Estenedor 132

On trobarem noms de jocsL'Estenedor 129

La resta d'exemplars de L'Estenedor, amb consultes ben diverses, podreu consultar-los des del web del CPNL (CNL Vallès Oriental) L'Estenedor o des del web de l'Ajuntament de Mollet L'Estenedor. Per a qualsevol consulta, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres: mollet@cpnl.cat (Servei de Català de Mollet, CPNL).

Vols compartir aquesta notícia?