Es posa en marxa la Comissió per la Llengua d’Olot i la Garrotxa

CNL de Girona

Altres

Es vol afavorir que els organismes i entitats que treballen per al foment del català es complementin de forma més efectiva i rendible

La Comissió per la Llengua d'Olot i la Garrotxa es va constituir oficialment el passat 1r de juliol de 2021, i el passat dilluns, 4 d'octubre, es va portar a terme la primera reunió de la Comissió, a la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot.

L'entitat s'emmiralla en la Comissió de les Comarques Gironines, en funcionament des del 1995, amb el mateix objectiu: afavorir que els organismes i entitats que treballen per al foment o l'ensenyament de la llengua catalana es complementin perquè la feina sigui més efectiva i els recursos, més rendibles.

La primera reunió de la Comissió per la LLengua Catalana es va fer a l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.

Aquesta Comissió per la Llengua d'Olot i la Garrotxa és la segona de la demarcació gironina i és, de fet, un òrgan de gestió que aglutina nou organismes diferents, alguns de caràcter social i d'altres que pertanyen a l'administració local. Hi és representada l'Àrea de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament d'Olot, l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, el Centre de Formació d'Adults, representants LIC del Departament d'Ensenyament, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Càritas Garrotxa, Òmnium Cultural Garrotxa i el Servei de Català d'Olot-la Garrotxa del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

La voluntat d'aquesta nova associació és potenciar la coordinació entre tots els organismes per a millorar el servei que ofereixen. Alhora, s'han marcat com a prioritat la unió d'esforços, compartir informació i treballar col·laborativament per la llengua catalana. D'aquesta gestió col·laborativa està previst que sorgeixin actuacions conjuntes que afavoriran, sens dubte, la dinamització del català en tots els sectors de la societat garrotxina.

NacióGarrotxa

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?