En aquest primer “Espai de català” de la temporada parlem d’inscripcions, de cursos i reptes

CNL de Cornellà de Llobregat

Difusió > Espais lingüístics als mitjans > Ràdio

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Enceta el primer programa de la temporada, Oriol Torras, coordinador d'Ensenyament del CNL, per fer una valoració de l'inici del curs i de les inscripcions d'aquest trimestre. Destaca el retorn a la presencialitat, encara que no generalitzada, amb una oferta de 10 cursos presencials a Cornellà amb un total de 160 alumnes. Al conjunt del CPNL, de 21.000 persones 9.500 estan inscrites a un curs presencial. Afegeix que tot i que la presencialitat s'ha centrat en els nivells inicials i bàsics, també hi ha cursos bàsics en línia ja que, a causa de les mesures per la pandèmia, amb l'oferta de cursos presencials no es podia absorbir tota la demanda.

Pel que fa a les modalitats virtual i en línia, es comenten les diferències respecte dels cursos presencials i es destaca que els cursos en línia són els que impliquen un canvi més important en relació amb la metodologia d'ensenyament.  En qualsevol cas, es conclou que és important poder oferir totes les opcions i que sense la pandèmia no s'hauria fet el pas a aquest tipus de formació tan ràpid.

La presencialitat també ha portat al CNL a recuperar les activitats complementàries dels cursos. Així, es comenta que aquest trimestre està previst visitar les biblioteques de la ciutat i el Museu Palau Mercader, la qual cosa permet a l’alumnat conèixer l'entorn més immediat.

Finalment, es fa referència als convenis de col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb el qual s’organitzen cursos de diversos nivells per a persones en situació d’atur, i amb la Secretaria d’Immigració a través del Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament, per oferir a les persones nouvingudes la possibilitat d’aprendre català.  

Tota aquesta informació, la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

CNL Cornellà

Vols compartir aquesta notícia?