El Voluntariat per la llengua arrenca amb una visita cultural per Cubelles

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

La primera trobada de les tertúlies del Voluntariat per la llengua (VxL) de Cubelles ha començat amb una visita guiada a l'exposició permanent del Museu Charlie Rivel, el castell dels marquesos d'Alfarràs i els safareigs públics de la població

Una visita cultural guiada per Cubelles va ser el tret de sortida de les tertúlies del VxL que, a partir del setembre i fins al juny de l'any vinent, es faran l'últim dijous de cada mes, a les 6 de la tarda, al davant de l'Oficina Municipal de Turisme, ubicada al castell de Cubelles, conegut com el casal dels marquesos d'Alfarràs.

Descobertes, curiositats i converses

La visita a càrrec de Mònica Fuster Bau, tècnica de Cultura i coordinadora de l'exposició permanent dedicada a Charlie Rivel, va estar plena de descobertes per a una bona part de la mitja dotzena d'assistents del VxL que hi van participar. Cubelles és la localitat bressol de Josep Andreu i Lasserre, més conegut com a Charlie Rivel, pioner del gremi de pallassos, reconegut internacionalment.

Aquest any la població també commemora el centenari del naixement de Paulina Schumann, filla de Charlie Rivel, que va morir l'any passat als 99 anys d'edat. Paulina Schumann va compartir escena amb el seu pare i va destacar en la faceta d'amazona en el món del circ.

La visita al museu també va servir per commemorar aquesta efemèride i compartir converses entre els assistents que recordaven alguns episodis que havien viscut coincidint amb les estades i les actuacions del pallasso i la seva família a la població.

El recorregut guiat va continuar per les dependències del castell dels marquesos d'Alfarràs, on es conserven dibuixos esgrafiats dels segles XVIII i XIX a la planta baixa i la Noble. La visita va finalitzar als antics safareigs municipals, recuperats com un espai patrimonial i històric i declarats Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Les tertúlies del VxL obertes a tothom 

Les sessions de les tertúlies són obertes a les parelles que participen en el VxLa Cubelles i a totes les persones de la població que vulguin conèixer el programa i conversar relaxadament durant una hora en català sobre temes diversos: aficions, cultura, cuina, tradicions, lectures, etc.

Vols compartir aquesta notícia?