L’exposició “Quan parles fas màgia!” arriba a l’Alt Penedès i el Garraf

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

L'exposició itinerant del Voluntariat per la llengua (VxL) es podrà visitar des de l'octubre fins al desembre en diferents poblacions de les dues comarques 

L'exposició "Quan parles fas màgia", creada per la Secretaria de Política Lingüística i gestionada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), forma part d'una campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. A partir de la metàfora de la màgia focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua. 

Biblioteques i centres culturals del Garraf 

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú serà el primer espai que acollirà l'exposició durant quinze dies, del 4 al 18 d'octubre, dins dels horaris de la biblioteca. Tot seguit "Quan parles fas màgia!" viatjarà cap a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges, on es podrà visitar del 19 d'octubre al 2 de novembre, en l'horari de la biblioteca. Més endavant, el 3 de novembre serà al Centre Cultural El Local de Sant Pere de Ribes, fins al 12 de novembre, per traslladar-se tot seguit al Centre Cívic de les Roquetes on es podrà visitar del 15 al 23 de novembre. 

Espais culturals de l'Alt Penedès 

L'exposició continuarà el seu recorregut cap a la capital de l'Alt Penedès. A partir del 24 de novembre els plafons de l'exposició "Quan parles fas màgia!" seran a Vilafranca del Penedès. El Centre Social i Cultural L'Escorxador acollirà la mostra fins al 9 de desembre. Finalment el 10 de desembre l'exposició arribarà al Casal d'Entitats de Sant Sadurní d'Anoia, on hi serà fins al 21 del mateix mes.  

Activitats complementàries 

A part de l'exposició, la campanya inclou diverses accions amb l'objectiu de donar a conèixer el VxL i de promoure'n la participació. S'han creat espots televisius i falques de ràdio, protagonitzats per persones participants de les parelles lingüístiques i una sèrie de vídeos per estimular la conversa en llengua catalana. Es tracta d'un nou material de suport adreçat a les parelles lingüístiques, a l'alumnat del CPNL i a totes les persones aprenentes de català que el vulguin practicar. El protagonista d'aquests vídeos és el mag Eduard Juanola que fa una sèrie de trucs, a partir dels quals proposa temes d'interès per començar una conversa. Els vídeos es poden descarregar des del portal del VxL.

El programa del VxL és obert tot l'any. Totes les persones que s'hi vulguin apuntar, com a voluntàries o com a aprenentes, ho poden fer a través dels correus electrònics: vxl.garraf(ELIMINAR)@cpnl.cat , vxl.altpenedes(ELIMINAR)@cpnl.cat o als telèfons: 93 811 57 73 / 93 890 61 79.

Vols compartir aquesta notícia?