Els grups de conversa de Montmeló s'inicien a l'octubre

CNL del Vallès Oriental

Sensibilització

Recuperació dels grups de conversa en format presencial.

En Salvador i el Jesús són dos dels tres voluntaris que porten els grups de conversa.

En Salvador Coma, en Jesús Salvador i la Núria Lacasa són tres voluntaris lingüístics de Montmeló que abans de la pandèmia s'engrescaren a muntar un grup de conversa per practicar la llengua amb aquelles persones que volen parlar en català però el seu entorn, les amistats o les vergonyes fan que no es decideixin a fer-lo servir.

Van arribar els dies de confinament i el grup de conversa passà a ser virtual, cada dilluns a la tarda es connectaven amb altres aprenentes montmelonines per parlar del dia a dia, del menjar, la família, la feina, la Covid-19...

Aprofitant que es pot sortir al carrer, els voluntaris lingüístics s'han animat a recuperar les xerrades presencials, si pot ser en espais oberts, com és el pati de la G2M i quan refresqui, hauran de tancar-se en una aula guardant les mesures de seguretat. Enguany les xerrades començaran el 4 d'octubre.

En Salvador és l'impulsor d'aquesta proposta que va començar a fer-la a Vilanova del Vallès i Montornès i ara s'estén cap a Montmeló amb l'obejctiu que tothom se senti còmode parlant la llengua del país.

Des de l'Oficina de Català, s'han organitzat aquestes xerrades que vindran acompanyades d'alguna sortida cultura al voltant del poble per conèixer l'entorn.

Vols compartir aquesta notícia?