Formació sobre llenguatge inclusiu i no sexista a Gandesa

CNL de les Terres de l'Ebre

Assessorament lingüístic

El 22 de setembre de 2021 va tindre lloc un seminari en línia sobre llenguatge inclusiu i no sexista adreçat al personal de l'administració de la Terra Alta, amb vint persones assistents.

La formació, organitzada per l'Àrea de Ciutadania del Consell Comarcal de la Terra Alta, es va impartir en línia, a través de la plataforma Teams, de 9 a 11 h, i va anar a càrrec de Pilar Bes, tècnica del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, concretament del Servei Comarcal de Català de la Terra Alta. Va començar la formació amb la benvinguda a les persones assistents i una lectura de la consellera comarcal d'Atenció Ciutadana i Benestar Social, Aida Castro.

L'acció formativa es va basar en els continguts de la Guia d'usos no sexistes de la llengua en els textos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Es va fer una presentació d'aquesta eina, publicada per la Direcció General de Política Lingüística l'any 2011. També es va parlar sobre una comunicació lliure d'estereotips i prejudicis respectuosa amb els col·lectius oprimits i/o vulnerabilitats per tal d'aconseguir una bona convivència. Per acabar la sessió, les persones assistents van practicar per poder aplicar tot l'exposat.

L'objectiu d'aquesta actuació consistia a difondre entre el personal de l'administració els principis generals que han de fonamentar l'ús no sexista o androcèntric del llenguatge en els textos, converses i actituds que es produeixen en el dia a dia.

Servei Comarcal de Català de la Terra Alta

Vols compartir aquesta notícia?