El Secretari de Política Lingüística, Francesc-Xavier Vila, participa en una jornada internacional a Brussel·les amb motiu del Dia Europeu de les Llengües

Serveis Centrals

Altres

La jornada debatrà sobre el rol de les llengües pròpies no oficials a la Unió Europea i les estratègies per al seu reconeixement i potenciació

26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD) i la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les convoquen una jornada amb motiu del Dia Europeu de les Llengües. L'acte tindrà lloc demà dimarts, 21 de setembre, a partir de les 9.30 hores, a la seu de la Delegació de la Generalitat a Brussel·les, en què intervindrà el secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Francesc-Xavier Vila.

Amb el títol "La protecció de les llengües regionals o minoritàries: estan experimentant una regressió a la UE?", la jornada debatrà sobre el rol de les llengües pròpies no oficials a la Unió Europea i les estratègies per al seu reconeixement i potenciació. A més de la intervenció de Vila, l'acte comptarà amb les salutacions del delegat del Govern de la Generalitat a Brussel·les, Gorka Knörr, i la presidenta de l'NPLD, Agustina Vilaret.

Un dels eixos de l'acte seran les projeccions dels vídeos-missatges dels eurodiputats representants de l'Intergrup i del COMEX (Consell d'Europa) que serviran de base per al debat, en el qual hi són convidats els diputats del Parlament Europeu, representants del Comitè d'Experts de la CELRoM (Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries del Consell d'Europa), representats de la Comissió Europea, delegats i representants d'altres territoris europeus amb llengües pròpies com ara Galícia, Euskadi, Gal·les, entre d'altres.

La Xarxa Europea per a la Diversitat Lingüística (NPLD) va ser creada l'any 2007 amb la finalitat d'influir en les polítiques lingüístiques de la Unió Europea relatives al reconeixement de les llengües dites regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d'Europa. Des de 2009, la Generalitat de Catalunya hi està adherida com a membre de ple dret.
 

Vols compartir aquesta notícia?