El CNL de Badalona i Sant Adrià a BadalonaTres60

CNL de Badalona i Sant Adrià

Difusió

La setmana passada, coincidint amb l'inici de les inscripcions als cursos de català, el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià va participar al programa de televisió BadalonaTres60 de BDN Comunicació. Durant l'entrevista es va parlar de les novetats en l'oferta de cursos del primer trimestre 2021-22 i de l'ús social del català.

Pel que fa als cursos, la Natàlia Tomàs, directora del CNL, va remarcar la tornada a la presencialitat d'alguns nivells (Inicial i Bàsic), tot i que també tindran oferta en línia.

Tots els altres nivells seran, de moment, en línia i hi ha una oferta formativa específica per a persones aturades, amb un pacte amb el SOC. També s'oferiran cursos de Bàsic 1 els dissabtes, amb el suport de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Sobre les darreres dades de l'ús del català i l'empenta que hi vol donar el govern de la Generalitat, la directora va esmentar el Pacte Nacional per la Llengua que està preparant el nou secretari de Política Lingüística. Concretament, va comentar que, tot i que encara se'n desconeix el contingut, el CPNL hi tindrà un paper clau, ja que la seva tasca va més enllà dels cursos. El CNL de Badalona i Sant Adrià treballa per fomentar l'ús del català a badalona i a Sant Adrià: amb el VxL, actuacions al món socioeconòmic, actuacions amb entitats, etc.

La coordinadora de Dinamització, Silvana Casal, va explicar el funcionament del Servei d'Assessorament Lingüístic que es fa al centre. El SAL duu a terme tasques molt variades: des de les més conegudes de correcció i traducció de textos a, potser menys conegudes, formacions per a empreses i entitats, com ara les sessions de sensibilització per repensar els usos lingüístics que fan les persones que fan atenció al públic, sessions puntuals de temes de llengua, entrenament lingüístic personalitzat, etc.

Per acabar, la directora del CNL va parlar del projecte del Punt de trobada del Voluntariat per la Llengua a Badalona, que pretén ser un espai de tertúlia en català per a aprenents i voluntaris.

Si voleu veure l'entrevista, en trobareu l'enregistrament aquí: https://ja.cat/neDDn (a partir del minut 1:15:15)

Vols compartir aquesta notícia?