Quaranta parelles lingüístiques del VxL podran assistiran de franc al Festival Accents de Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Reddis, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua, les parelles lingüístiques del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura gaudiran de diversos concerts d'aquest festival en la seva edició 2021.

El Festival Accents, impulsat per Empenta Cultural, i la Fundació Privada Reddis, han tancat un acord de col·laboració pel qual quaranta parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), podran assistir a diverses actuacions d'aquest festival que començarà el dia 1 d'octubre i s'allargarà fins al proper 10 de desembre a la ciutat de Reus i que enguany arriba a la vuitena edició.

En concret, les parelles lingüístiques que participen en el programa de Voluntariat per la llengua del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, procedents del Baix Camp i el Priorat, podran assistir als concerts que oferiran Riqui Gil & Biscuit, Ginestà, Xavi Sarrià i Maria Arnal i Marcel Bagés, artistes d'arreu dels Països Catalans que actuaran en les properes setmanes al Jardí de la Casa Rull, el Teatre Bartrina i el Teatre Fortuny.

Així doncs, gràcies al patrocini de la Fundació Privada Reddis, 80 participants del Voluntariat per la llengua (VxL) podran assistir de franc als concerts, tot gaudint d'una proposta que els permetrà conèixer una mica més la cultura catalana a través de propostes musicals ben actuals. Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

L'assistència als concerts del Festival Accents serà la primera activitat presencial de les parelles lingüístiques després de molt de temps, ja que durant la pandèmia han dut a terme totes les converses de forma telemàtica. Per aquest motiu, des del Voluntariat per la llengua s'espera que aquesta activitat, que també incorporarà una trobada amb algun dels artistes participants, sigui un èxit i es pugui repetir en pròximes edicions.

Des de la Fundació Privada Reddis, la seva presidenta, Carme Buixeda, valora positivament la col·laboració en aquest projecte cultural. "Donem suport a un Festival consolidat al territori, per la qualitat dels grups que hi intervenen i per la variada oferta musical. Per mitjà de la vessant educativa i social contribueix a integrar aquestes persones nouvingudes i a apropar-les una mica més a la cultura catalana en tot el seu àmbit."

El Festival Accents és un projecte d'Empenta Cultural que compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i el patrocini de diverses empreses privades com Vermut Miró, la DOP Siurana, la DO Catalunya, Constècnia i Cadí.

Més informació:

Vols compartir aquesta notícia?