'Josee, el tigre i els peixos' s'estrena en català aquesta setmana

CNL de Barcelona

Oci i consum

Avui divendres 10 de setembre, s'estrena la pel·lícula Josee, el tigre i els peixos, en versió doblada al català i versió original subtitulada en català, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura

Amb aquesta, les sales de cinema han estrenat durant aquest any 2021, 52 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.

Pel·lícula nominada per l'acadèmia japonesa a millor pel·lícula d'animació del 2020, Selecta Vision en distribueix les versions doblades i subtitulades en català. Podeu consultar les sales d'exhibició en la cartellera de Cinema en català.

El film explica la història de Tsuneo, un estudiant de biologia enamorat de l'oceà. Un vespre, salva la Josee d'una caiguda amb la cadira de rodes mentre la seva àvia la passejava. Arran d'aquesta trobada casual, ell comença a cuidar-la, però el caràcter egoista i exigent d'ella el posa a prova. Junts poden fer realitat els seus somnis, superant les pors i les renúncies, tot submergint-se en un viatge compassiu i inspirador.
 

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l'oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d'exhibició. L'any 2021, la línia de subvencions per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges d'estrena en sales d'exhibició està dotada amb 1.905.000 euros. Són beneficiàries d'aquestes subvencions les empreses de distribució cinematogràfica que realitzen el doblatge o la subtitulació en català de llargmetratges en versió original en llengua no oficial a Catalunya. L'any 2020 s'han doblat o subtitulat en català més de 1.700 continguts audiovisuals amb el suport de la Política Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?