L'exposició "Quan parles fas màgia" ja es pot visitar al Casal de Joves de Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

La mostra sobre el Voluntariat per la llengua serà a la Palma de Reus fins al 30 de setembre

Fins al 30 de setembre l'exposició "Quan parles fas màgia" del Voluntariat per la llengua (VxL) es podrà veure al Casal de Joves la Palma de Reus. D'aquesta manera, la mostra organitzada pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus i per la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament vol arribar al públic més jove i mostrar-los com de màgic pot ser formar part d'una parella lingüística del VxL.

El Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús del català que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben deu hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès (com ho poden ser les mateixes instal·lacions del Casal Jove), i el programa en fa el seguiment, els assessora i els ofereix recursos i materials que els poden ajudar a trobar temes de conversa.

Més 'Màgia per conversar' per a les parelles lingüístiques del VxL

La campanya "Quan parles fas màgia", de la qual forma part aquesta exposició, inclou alguns d'aquests recursos de suport, com la col·lecció de vídeos "Màgia per conversar", un contingut audiovisual especialment pensat per als usuaris que utilitzen les noves tecnologies, com ara els joves, i per al foment de la conversa entre les parelles que fan voluntariat lingüístic en línia, modalitat que des de la situació de pandèmia s'ha convertit en l'única opció per als participants.

Com a novetat d'aquest curs la Secretaria de Política Lingüística (SPL) ha publicat set nous vídeos d'aquesta col·lecció i amb aquest nou material actualment la sèrie ja té deu vídeos disponibles, tots protagonitzats pel mag Eduard Juanola que, a partir d'uns jocs de màgia, proposa temes d'interès per encetar una conversa. La sèrie completa constarà de vint-i-cinc vídeos i és un recurs de suport a l'aprenentatge  que s'adreça tant a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL), com a l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i a tots els aprenents de català que el vulguin practicar.

Aquest recurs complementa altres materials de foment de la conversa com els Fils de conversa i les col·leccions "Parlem Tu i Jo", "Llegir per parlar, llegir per aprendre" i "Temes per parlar".

Vols compartir aquesta notícia?