Comença el procés d'inscripció als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

CNL de Tarragona

Cursos de català

- El dia 1 de setembre ja es pot sol·licitar fer una prova de col·locació

- La inscripció preferent als cursos de català del CPNL és a partir del 6 de setembre i la inscripció general, a partir del 13 de setembre

- Els cursos del CPNL són homologats i disposen de certificació oficial

La novetat d'aquest primer trimestre és que els serveis de català de Tarragona, Salou, Vila-seca, Constantí, Calafell, el Vendrell i Valls tornaran a oferir cursos presencials, sempre prenent les mesures sanitàries pertinents.

La prova de col·locació és un requisit indispensable per a aquelles persones que tinguin un mínim coneixement de la llengua, però que no puguin justificar-lo amb un curs anterior del CPNL o amb un certificat oficial de la Secretaria de Política Lingüística. La prova de col·locació és gratuïta i es pot escollir si es fa en línia o en un servei o oficina proper.

D'acord amb la normativa dels cursos de català del Consorci, els resultats de la prova de nivell tenen una validesa de dos anys, durant els quals la persona interessada podrà formalitzar directament la inscripció, en els períodes corresponents.

La propera inscripció als cursos començarà el 6 de setembre, de manera preferent per als alumnes del CPNL del darrer any, i a partir del 13 de setembre per al públic en general. La inscripció es tancarà el dia 15 de setembre. La informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web (www.cpnl.cat) o es pot demanar per correu electrònic (tarragona@cpnl.cat) o telèfon (977 243 527 o 677 255 640).

Mesures de millora

Aquesta iniciativa que permet sol·licitar les proves de col·locació des de l'1 de setembre s'afegeix a totes les mesures que el CPNL ja ha tirat endavant durant els mesos de pandèmia, com la inscripció en línia, el reforç de l'atenció ciutadana, la virtualització dels cursos presencials, el replantejament de tots els recursos didàctics, la disminució de la ràtio d'alumnes per curs i l'impuls de les modalitats d'aprenentatge semivirtual i en línia.

La modalitat semivirtual compta amb un 50 % de sessions síncrones i un 50 % d'aprenentatge autònom, mentre que la modalitat en línia consisteix en l'aprenentatge autònom i el seguiment asíncron per part del tutor.

Un model d'èxit

Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística són homologats i disposen de certificació oficial de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent al Marc europeu comú de referència. Són cursos gratuïts en els nivells inicials i bàsics, i compten amb reduccions importants en la resta de nivells, excepte en el nivell superior.

Les diferents modalitats d'aprenentatge i la metodologia dels cursos de català del Consorci consoliden un model d'èxit, modern i dinàmic, que permet assolir els coneixements i alhora introdueix l'alumne a la comunitat d'aprenentatge on, a més, disposa de l'accés a altres serveis per activar el català, com el Voluntariat per la llengua.

CNL de Tarragona

Vols compartir aquesta notícia?