Una trentena de comerciants participen a les sessions Elteunegoci.cat organitzades per la Fundació puntCAT i el Consorci per a la Normalització Lingüística
CNL de Barcelona
- Es tracta d'una formació especialitzada en l'edició de webs comercials, que compta amb assessorament digital i lingüístic
- Les sessions són virtuals, però amb incidència al territori. Vilanova i la Geltrú, Vilafranca de Penedès, Granollers, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Tarragona són els municipis que han concentrat aquestes sessions

El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació puntCAT, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística, col·laboren en la iniciativa Elteunegoci.cat, que pretén impulsar la creació de webs en llengua catalana amb domini .cat de petits negocis del territori.
El projecte es desenvolupa al llarg de tres sessions formatives i pràctiques, dues destinades a qüestions tècniques durant la creació de l'espai digital propi, i una sessió que treballa aspectes del web i que també conté informació de recursos lingüístics, amb un professional del Consorci per a la Normalització Lingüística que facilita als assistents la resolució dels dubtes de llengua catalana que hagin tingut durant l'elaboració inicial del web i l'accés a altres serveis de llengua, com l'Optimot, de la Secretaria de Política Lingüística, o el Servei d'Assessorament Lingüístic, del CPNL. Després de la formació, el Consorci es fa càrrec d'una revisió lingüística inicial del web.
Les set formacions han tingut lloc de gener a juny de 2021 i totes s'han plantejat en format virtual i han comptat amb una trentena d'assistents dels comerços dels municipis de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca de Penedès, Granollers, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Tarragona.
La localització territorial dels comerços participants permet al Consorci per a la Normalització Lingüística establir connexions amb la xarxa socioeconòmica de l'entorn, per tal de fer un seguiment del servei molt més personalitzat i de proximitat amb els comerços de la zona.
Abans de la primera sessió l'equip de formació es posa en contacte amb les persones inscrites per donar d'alta el paquet digital, que inclou el domini, el constructor web i el compte de correu. El paquet digital de la Fundació puntCAT té un cost de 36 € anuals.
Aquesta iniciativa s'emmarca en els acords que el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació puntCAT tenen establerts a través del conveni de col·laboració iniciat el 2019.