Lliurament del premi Pescamots

CNL d'Osona

Acolliment , Voluntariat per la llengua

Avui, dijous dia 15 de juliol, a les 10.30h, s’han lliurat els guardons de la primera convocatòria dels premis Pescamots de l’ADET i l’OC de Torelló.

La convocatòria d'aquests premis ha estat realitzada per l'Associació d'Estudis Torellonencs (ADET) i  l'Oficina de Català de Torelló, amb el suport de l'Ajuntament de Torelló.

Es tracta d'un certamen adreçat al col·lectiu de persones que estudien el català i/o que participen en el programa del Voluntariat per la Llengua del municipi.

Les guardonades

Els premis han estat atorgats a les següents autores:

  • María Eugenia Marín Castañeda per El meu país
  • Lorena Vignolo Montero per Massa d'hora per marxar i Rastre de guerra i mort
  • Carolina Rodríguez Valencia per Una carta a un amic

L'acte ha tingut lloc al Museu de la Torneria de Torelló i el lliurament dels guardons ha anat a càrrec de Pasqual Bernat, president de l'ADET (Associació d'Estudis Torellonencs).

La convocatòria d'aquests premis ha estat realitzada per l'Associació d'Estudis Torellonencs i l'Oficina de Català de Torelló, amb el suport de l'Ajuntament de Torelló.

Es tracta d'un certamen adreçat al col·lectiu de persones que estudien el català i/o que participen en el programa del Voluntariat per la Llengua del municipi.

Amb aquest concurs l'ADET i l’OC volen contribuir al foment de l'ús de la llengua catalana a través de la redacció d'escrits breus, incentivar l'escriptura creativa i reconèixer l'esforç d'un col·lectiu de persones per aprendre la llengua catalana.

El Pescamots forma part dels Premis Vila de Torelló,  que juntament amb els guardons de narrativa i poesia i el Pescalletres/Pescallunes (dedicat als treballs literaris de les escoles del poble)  volen estimular i incentivar la creació literària en la nostra llengua.

A causa de la circumstància sanitària actual, aquests guardons no es van poder lliurar en l'acte del dia 16 d'abril, quan es va fer la cerimònia general dels Premis Vila de Torelló.

ENLLAÇOS RELACIONATS

OC de Torelló

Vols compartir aquesta notícia?