El VxL del Vallès Oriental clou el curs a ritme de cúmbia

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

Durant tot el curs 2020-2021, el Voluntariat per la llengua (VxL) s'ha mantingut actiu a través de la modalitat en línia.

La darrera activitat de dinamització de l'edició 2021-2021 es va centrar en la música llatinoamericana i es va transmetre a través d'Internet.

Per acabar el curs acadèmic 2020-2021, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Vallès Oriental va programar una darrera activitat, aquesta vegada sobre música, mantenint el format en línia. L'acte es va adreçar especialment a les parelles lingüístiques, tant de l'edició d'enguany com d'edicions anteriors, amb la finalitat de compartir els coneixements i el talent de persones vinculades al Voluntariat per la llengua (VxL).

"Cúmbies en català. Músiques de la Mediterrània i el Carib" va ser el títol d'aquesta proposta de l'Enric Miró, antic voluntari lingüístic de Parets del Vallès, músic i antropòleg, i d'en Toni Valdívia, músic i professor d'institut.  La sessió va tenir lloc el passat dijous 1 de juliol a les 18.30 h, mitjançant la plataforma Teams.

L'Enric i en Toni van explicar aspectes culturals del guitarró, l'ukulele, el pandero i el cuatro veneçolà, il·lustrats amb vídeos i amb els mateixos instruments, i també van interpretar en directe diferents peces i gèneres musicals: cúmbia, txa-txa-txa, guaracha, merengue i el bolero.

Aquí en teniu una mostra:

Vols compartir aquesta notícia?