El Voluntariat per la llengua, a les biblioteques de Mataró i de Premià de Mar, aquest estiu

CNL del Maresme

Voluntariat per la llengua

L'exposició "Quan parles fas màgia" apropa el programa als usuaris de les biblioteques

Aquest estiu les biblioteques de Mataró, Antoni Comas i Pompeu Fabra i la de Premià de Mar, Marí i Rosselló, acolliran l'exposició "Quan parles fas Màgia", sobre el Voluntariat per la llengua.

L'exposició "Quan parles fas màgia" forma part d'una campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003. I ho vol fer a partir de la metàfora de la màgia. "Quan parles fas màgia" focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Aquesta exposició ens presenta el programa Voluntariat per la llengua, tant des del punt de vista de la pràctica del català com de la descoberta d'altres persones. Mostra la capacitat que té per transformar lingüísticament els seus participants i destaca el vessant cohesionador i més social del programa. Exposa els requisits que calen per formar part d'una parella i en presenta les dues modalitats: la virtual i la presencial. En definitiva, és una invitació a formar part del programa.

Tant a Premià de Mar com a Mataró, el visitant podrà participar a un concurs de 12 preguntes; sobre el contingut de l'exposició. Poden participar-hi els majors de 14 anys i entre les persones que encertin 8 o més preguntes, se sortejarà un lot de llibres.

Podeu visitar l'exposició i fer-vos una idea de com funciona el programa a la Biblioteca Martí Rosselló i Lloveras de Premià de Mar, de l'1 al 31 de juliol. A la Biblioteca Antoni Comas de Mataró, del 2 al 31 de juliol. I a la Biblioteca Pompeu Fabra, de 2 al 30 d'agost.

Vols compartir aquesta notícia?