Alumnes de Vilafranca i Sant Sadurní fan pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català

De l'1 al 12 de juny, 20 alumnes de 5 cursos virtuals dels nivells bàsic 2, bàsic 3 i elemental 1 de Vilafranca del Penedès i de Sant Sadurní d'Anoia han fet pràctiques de conversa en català als establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua.

Pràctica real

La pràctica lingüística consisteix a anar a tres botigues col·laboradores del Voluntariat per la Llengua i mantenir-hi una conversa amb les persones que estan atenent el negoci. Alguns alumnes pregunten coses senzilles -adequades al nivell de català que estan estudiant-, d'altres fan petar la xerrada de manera informal -sempre dintre de les possibilitats de les persones que aprenen català a les aules virtuals. D'aquesta manera es porten a la pràctica real les estructures i el lèxic que els alumnes aprenen a l'aula i aquests perden la vergonya de parlar en català i s'animen a fer-lo servir quan van a comprar en establiments on els parlin en aquesta llengua.

Aquesta activitat sempre ha tingut molt bona acollida tant per part de l'alumnat com dels establiments que hi han col·laborat. Fins i tot en un curs tan difícil i atípic, en què les classes han estat virtuals, hi ha hagut alumnes que s'han animat a participar-hi, tot i que en cap cas han estat obligatòries (ni en el bàsic 3).

Satisfacció i autoconfiança

Els alumnes que han fet les practiques lingüístiques han comentat que estaven satisfets i que els havia augmentat l'autoconfiança. N'hi havia que s'havien preparat molt bé les preguntes que havien de fer. També comentaven que les dependentes els havien ensenyat vocabulari de l'establiment i que els animaven a seguir parlant en català.

A Vilafranca, hi han participat 10 establiments: Forn de pa Rius, Petit Squash Fleca, Gràfiques Kerpe, Entrem Outlet, Merceria Ramon Sala, Llibreria La Cultural, Làmpares Vilafranca, Ca la Madrona, Foto Espirall i Abacus. A Sant Sadurní d'Anoia, hi han participat 2 establiments: botiga de vins i caves Cal Feru i cansaladeria Cal Miqueló.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?