L’exposició “Aranès, l’occità de Catalunya” s'instal·la a Vila-seca

CNL de Tarragona

Sensibilització

L'exposició es podrà visitar fins al 9 de juliol a la Biblioteca Municipal de Vila-seca

L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" continua el seu itinerari per les comarques del Camp de Tarragona i s’atura a Vila-seca. La mostra fa un breu recorregut per la història, les característiques i la vitalitat de l'aranès, variant de l'occità parlada a l'Aran. L'occità és una llengua present al terç sud de França i en algunes valls del nord d'Itàlia, a més del principat de Mònaco i la Vall d'Aran a Catalunya, on és especialment protegida d'ençà que l'any 2010 és va aprovar la Llei de l'occità. La seva vinculació històrica amb Catalunya ha permès preservar-ne la identitat i mantenir-hi la llengua, fet que en fa una singularitat lingüística.

L'exposició presenta la història del reconeixement de l'aranès, el marc legal de protecció i l'espai humà i geogràfic en què es manifesta. L'aranès s'hi mostra com una llengua viva, amb producció cultural i present també en les noves tecnologies de la comunicació. 

És una producció de la Direcció General de Política Lingüística i visita Vila-seca gràcies a la col·laboració entre l’Oficina de Català de Vila-seca i la Biblioteca. Es podrà visitar fins al 9 de juliol, els dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 13.30 hores; i de dilluns a dijous de 16 a 20 hores. L’adreça de la Biblioteca és carrer de Tarragona, 7.

Vols compartir aquesta notícia?