La Societat Aliança Palmarenca s'adhereix al Voluntariat per la llengua com a entitat col·laboradora

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

L'entitat cultural de la Palma de Cervelló contribuirà a difondre el programa i aconseguir nous participants

Des d'aquest mes de març, el Voluntariat per la llengua (VxL) al Baix Llobregat centre compta amb una nova entitat col·laboradora del programa: la Societat Aliança Palmarenca.

L'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha aconseguit que, a partir d'ara, aquesta entitat contribueixi a difondre el programa entre els seus més de 300 associats i que s'hi incorporin nous participants, tant voluntaris com aprenents.

La relació entre l'entitat i l'Oficina de Català de la vila sempre ha estat molt estreta, ja que és una entitat molt activa al municipi que sempre ha estat molt compromesa amb la llengua catalana i amb totes les activitats culturals que s'organitzen. En moltes ocasions, han coorganitzat alguns actes i han col·laborat entre si a difondre les activitats de totes dues organitzacions, però amb aquesta adhesió al programa s'adquireix un compromís més ferm.

La Societat Aliança Palmarenca va ser creada l'any 1924 amb el nom de Sociedad Coral-Benefico-Recreativa "La Alianza Palmarense", i, amb la mateixa denominació, comprenia dues seccions: la recreativa i la benèfica. L'any 2006 va aprovar-se el canvi i catalanització del nom. Actualment, la seva activitat principal és la cultural i en destaca el grup de teatre i l'organització de diversos i variats esdeveniments relacionats amb la llengua i la cultura catalanes.  

Enllaços:

Història de la Societat - Societat Aliança Palmarenca (xn--alianapalmarenca-gpb.cat)

Oficina de Català de la Palma de Cervelló

Vols compartir aquesta notícia?