La novel·la El Duk de Suert, de Raül Prunell, presentada a la capital ribagorçana

CNL de Lleida

Llengua i cultura

El llibre explica el viatge de descobriment d'un personatge pintoresc des de Barcelona fins al Pont de Suert.

El Servei Comarcal de Català de l’Alta Ribagorça va organitzar la presentació del llibre El Duk de Suert de Raül Prunell Holgado. La Biblioteca Municipal del Pont de Suert va ser l'escenari escollit per dur-la a terme, un any després de la seva publicació per les mesures de la Covid-19.

Amb una vintena d'assistents, l'autor va explicar la gènesi de la novel·la, el seu contingut i es van llegir alguns fragments per copsar el to i el llenguatge del llibre. Es tracta d'una autoficció que segueix els passos de Julien Derain, un home que es queda sense nòvia i sense feina a Barcelona i que emprèn un viatge sense saber què es trobarà ni a qui coneixerà. I arriba per atzar a l'Alta Ribagorça.

Una de les característiques del relat és la connexió amb el territori i la seva realitat. Així, el protagonista viu les falles de Durro, viatja a la Val d'Aran, al Parc Nacional d'Aigüestortes, forma part del jurat d'un premi literari inspirat en el premi Anton Navarro, etc.

El llibre està escrit en català i traduït al castellà pel mateix autor. Està editat a Amazon com a llibre electrònic i en paper, i també es pot trobar a les llibreries del Pont de Suert i a la Biblioteca Municipal en servei de préstec.

Raül Prunell Holgado treballa al Servei Comarcal de Català de l'Alta Ribagorça del CNL de Lleida des del 2015. Aquesta és la seva primera novel·la i amb anterioritat ha publicat tres llibres de poesia i una obra de teatre.

Vols compartir aquesta notícia?