Vídeos del III Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre

CNL de les Terres de l'Ebre

Altres

Ja es poden visualitzar els vídeos del III Cicle de Conferències sobre Sociolingüística a les Terres de l'Ebre "La salut del català a debat", que va tindre lloc en línia els dies 20 i 27 d’abril de 2021. 

La primera conferència, realitzada el 20 d'abril, va anar a càrrec de Miquel Àngel Pradilla, professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i president de la Societat Catalana de Sociolingüística, i va tractar sobre "Els futurs del català". La segona, el 27 d'abril, la va impartir el sociolingüista Avel·lí Flors, amb el títol de "Llengua i joves"

En aquesta edició, el cicle va abordar un debat de molta actualitat i que al llarg de la història social de la llengua catalana s'ha repetit cíclicament: la salut del català. Aquest debat emergeix, sobretot, en aquells moments en què la percepció social identifica problemes importants per a la viabilitat futura de la llengua. Val a dir, però, que les mirades sobre l'esdevenidor del català no són sempre coincidents, un fet que alimenta una discussió sempiterna.

Com en les anteriors edicions, l'organització del cicle va anar a càrrec d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre, el Campus Extens de la URV a Tortosa, els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tortosa i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Vols compartir aquesta notícia?