Els aprenents de català de Vilanova i la Geltrú fan pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català

Després d'una pausa de més d'un any, uns quants alumnes del Servei de Català han visitat alguns dels 31 establiments que col·laboren en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Pràctiques lingüístiques de l'any 2019

Durant la segona quinzena de maig i la primera setmana de juny, els aprenents de català de la capital del Garraf han fet pràctiques lingüístiques en alguns dels establiments que participen en el Voluntariat per la llengua, que pretén facilitar l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic.

De l'aula a les converses comercials

Gràcies a la complicitat de la xarxa d'establiments col·laboradors -compromesos a fer la primera atenció als clients en català i a mantenir aquesta llengua amb els nous parlants, els aprenents del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú han posat en pràctica els seus coneixements fora de l'aula.

En concret, les pràctiques de compra s'han proposat als alumnes que estan cursant el nivell Bàsic 3 o el nivell Elemental 1 i que, per tant, tenen una competència oral en català encara no consolidada del tot. La idea és que aquesta activitat els serveixi d'estímul per usar el català en un context real quotidià.

Responsabilitat social de les botigues

La xarxa d'establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua i que participen en la campanya són d'àmbits diversos: parades d'alimentació dels mercats municipals; establiments de venda de pa, de roba, de material esportiu, de premsa, de llibres, de sabates, de material òptic, de vins i caves, de regals, d'alimentació...

Es pot consultar la llista dels establiments de Vilanova i la Geltrú a: /xarxa/cnlaltpenedes/vxl/establiments/

Aquests establiments afavoreixen conscientment la seguretat dels aprenents de català quan utilitzen aquesta llengua en un context real, amb la qual cosa contribueixen a incentivar que la puguin adquirir amb més facilitat.

Participació i valoracions

En aquesta ocasió, han fet pràctiques de compra en català 11 alumnes, cadascun dels quals han visitat dos o tres establiments pel seu compte. Així doncs, s'han fet 28 pràctiques en 16 establiments dels que estan adherits al Voluntariat per la llengua.

Tant els alumnes com els establiments han valorat positivament aquesta experiència, no solament pel que fa a la part lingüística sinó també a la relació que s'ha establert durant les converses.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vols compartir aquesta notícia?