El Servei Comarcal de Català del Baix Camp imparteix una nova edició del seminari de llenguatge no sexista

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Assessorament lingüístic

  • Cinquanta persones del Consell Comarcal i d'alguns ajuntaments del Baix Camp han assistit en aquestes sessions en línia
  • Si alguna organització o entitat té interès a organitzar-ne  es pot posar en contacte amb el Servei d'Assessorament Lingüístic del CNL

Aquest mes de juny, el Servei Comarcal de Català ha ofert un seminari web de llenguatge no sexista a personal del Consell Comarcal del Baix Camp i d'alguns ajuntaments de la comarca, com el de Duesaigües, el de Mont-roig del Camp o el de Riudoms. La formació s'ha tirat endavant a proposta del Servei d'Atenció i Informació a la Dona (SIAD) del Consell Comarcal del Baix Camp i ha estat conduïda i moderada, respectivament, per Jenina Cases, tècnica del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, i Judith Rodríguez, tècnica del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus.

El seminari s'ha dividit en dues parts i totes s'han fet en línia. La primera sessió, més teòrica, es va dur a terme el dijous 10 de juny i hi van assistir una cinquantena de persones. S'hi van tractar alguns dels criteris i dels recursos que cal tenir presents a l'hora de fomentar un llenguatge més inclusiu i així garantir el tracte igualitari i no discriminatori.

Aquesta sessió teòrica es complementa amb un taller pràctic en el qual es treballen uns textos que s'intenten millorar tenint en compte les pautes que s'han donat prèviament. Com que hi va haver molt interès en la inscripció, aquest taller es va fer en dos dies diferents: el dijous 17 de juny, amb una assistència de 21 persones, i el divendres 18 de juny, amb 19. Les valoracions, en general, han estat molt positives.

Si alguna organització o entitat té interès en aquesta formació en línia o en altres, es pot posar en contacte amb el Servei d'Assessorament Lingüístic del CNL.

CNL de l'Àrea de Reus

Vols compartir aquesta notícia?