Nou club de lectura fàcil a Barberà sobre 'Pedra de tartera'

CNL Vallès Occidental 3

Llengua i cultura

El dimecres 16 de juny, 19 alumnes de català bàsic de Barberà van participar en un club de lectura fàcil dedicat a la novel·la Pedra de tartera, de Maria Barbal, guanyadora del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'enguany.

La sessió, celebrada telemàticament i conduïda per Marta Aliberch, tècnica de la biblioteca Esteve Paluzie, va abordar temes com el món rural, la guerra, la dictadura, la immigració, el desarrelament o l'opressió de la dona.

"M'ha recordat el que ens explicaven les nostres àvies", va observar Fina López, nascuda a Ripollet. "Per sort, moltes coses han canviat", va afegir. Felipe Angüe, de Guinea Equatorial, va reflexionar sobre la vigència de la novel·la. "La situació que pateix la protagonista existeix avui dia al meu país", va afirmar. En aquest sentit, Íngrid Rivera va remarcar que a casa nostra encara hi ha dones com la Conxa, la protagonista. "Moltes hondurenyes hem vingut a Catalunya per començar de zero, patint la solitud i l'enyorança per tot el que hem deixat enrere". Per la seva banda, l'uruguaià Wilder Duarte va advertir sobre la necessitat de conèixer el passat, per molt que sigui trist. "Si no, la història es repeteix".

D.P.

Vols compartir aquesta notícia?