El Grup CNL Teatre estrena amb èxit l’obra “Vacances” a Vilafranca

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura

El Grup el formen 13 persones, que són voluntaris, aprenents o alumnes dels cursos de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, dirigides per Isabel Valdivieso, també voluntària.

Vacances

El Grup CNL Teatre, format per 13 voluntaris, aprenents i alumnes del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, va estrenar l'obra teatral "Vacances", escrita per ells mateixos i dirigida per una altra participant en el Voluntariat per la llengua, Isabel Valdivieso. L'obra, que es va presentar al Fòrum Berger Balaguer, de Vilafranca del Penedès, el dissabte 12 de juny, va complaure molt la norantena de persones assistents a l'estrena, que van valorar l'esforç que ha hagut de fer el Grup per preparar tan acuradament la representació.

"Vacances" descriu dues setmanes en un càmping i la gran varietat de persones que es poden observar en un lloc com aquest quan s'omple de gent i d'activitat, només que hi parem una mica d'atenció.

Assajar en pandèmia

Abans de començar la representació, la directora del Grup va explicar les vicissituds que havien hagut de passar per arribar a l'estrena. Així, va dir que, a l'inici del curs 2019-2020, uns quants voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf es van apuntar a un taller de teatre i van començar a escriure ells mateixos l'obra. Quan ja la tenien enllestida i es disposaven a assajar-la, es va decretar el confinament del març del 2020 i van haver d'interrompre momentàniament l'activitat. Ben aviat, però, van reprendre els assajos -aquesta vegada virtuals- aprofitant les noves tecnologies. I, així que van poder a l'estiu del 2020, es van anar trobant en espais oberts com la platja o les places públiques per continuar assajant.

Les noves mesures contra la pandèmia i els confinaments comarcals de finals del 20 i començaments del 21 van complicar encara més la situació ja que al Grup hi ha gent de les dues comarques. I a tot això encara cal afegir que, per diverses circumstàncies, els tres homes que integren el grup no van poder participar personalment en la representació i es van haver de substituir a última hora amb enginy i imaginació. Sigui com sigui, res no va impedir que mantinguessin els assajos en diversos formats i que tot plegat acabés amb l'exitosa estrena del dia 12.

Per la seva banda, els representants del CNL -el director i les dinamitzadores del programa al Garraf i a l'Alt Penedès- van agrair l'esforç i la dedicació del col·lectiu i van remarcar que el CNL ha seguit la trajectòria d'aquest grup tan tossut de voluntaris, aprenents i alumnes que ha plantat cara als obstacles, reorientant el rumb quan ha calgut, i ha continuat aprenent i compartint tot allò que els va ajuntar: la llengua, el teatre i l'amistat.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?