Xavier Vidal fa ple a l'aforament permès a la Llar del llibre per presentar-hi Catàleg de mala gent

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

Participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) assisteixen a la presentació d'una obra que explora el costat fosc de la naturalesa humana

El passat dilluns 14 de juny, Xavier Vidal va omplir La llar del llibre de Sabadell, establiment col·laborador amb el VxL per presentar-hi Catàleg de mala gent, el seu darrer llibre, editat per Unaria. Jordi Solé va introduir Vidal, guionista de televisió, escriptor i cofundador i professor de contes a l'escola d'escriptura Escriptorium de Sabadell. "Si el món fos més just, Vidal seria més reconegut", va afirmar Solé, per referir-se a la vàlua literària dels seus textos. Tot i així, i en temps de pandèmia, el reconeixement li ha vingut donat per dos premis: el Premi Pare Colom per la novel·la Els Dimonis del Rosari i el Premi Josep Pascual Tirado per al recull de contes Catàleg de mala gent. Del recull, Solé en va lloar el títol ("fabulós", va dir), el joc metaliterari del narrador presoner dels personatges i com en poques pàgines es poden crear bones històries, que es llegeixen d'una tirada.

Vidal va recollir l'agraïment i va defensar el conte com a gènere amb unes regles pròpies i amb la gràcia de captar allò essencial, tant de la història que es vol explicar com dels personatges que la viuen. Després de llegir alguns fragments dels contes, va remarcar-ne la importància d'explicar històries, de crear personatges i el lligam existent entre tots ells, unificats per la figura del narrador i, sobretot, per un eix temàtic: el de reflectir les petites maleses que tots podem cometre.

Vols compartir aquesta notícia?