Club de lectura de nivell intermedi de l’Oficina de Català de Torelló

CNL d'Osona

Llengua i cultura

Avui, 15 de juny, ha tingut lloc una nova trobada del club de lectura de nivell intermedi organitzat per l’Oficina de Català de Torelló i la biblioteca Dos Rius.

Aquest trimestre alguns alumnes de cursos en línia, exalumnes i participants del Voluntariat per la Llengua de Torelló han llegit l'obra El punyal del sarraí d'Albert Salvadó.

Durant la tertúlia, hem parlat de l’autor, del llibre i els seus personatges i de com ha canviat la nostra mirada amb els segles, per exemple sobre l'educació, l'edat d'aprendre a lluitar o de casar-se. A més, com que és una novel·la històrica, han sortit temes com ara la figura del rei Jaume I i el seu pare, les llegendes que envolten el seu naixement, la croada contra els càtars, les cròniques medievals, els sarraïns, fins i tot els romans. I és que aquest rei va tenir una vida de pel·lícula d'aventures.

El club de lectura de nivell intermedi és una activitat pensada per als alumnes i exalumnes dels cursos de català per a adults i els participants del Voluntariat per la Llengua de l'Oficina de Català de Torelló, però està oberta també als usuaris de la biblioteca que hi vulguin participar. Només cal apuntar-s'hi a la biblioteca o a l'Oficina de Català.

Durant aquest trimestre, també s'han dut a terme diversos tallers virtuals de reforç de lectura, d'àmbit comarcal, per als alumnes de nivell bàsic i elemental amb la col·laboració de voluntaris del programa del Voluntariat per la Llengua.

Totes aquestes activitats de foment de la lectura són possibles gràcies a la biblioteca Dos Rius i les altres biblioteques de la comarca.

OC de Torelló

Vols compartir aquesta notícia?