La història d’amor d’una cantant de fado omple el Teatre Sant Vicenç de literatura, emocions, música i cançons

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

Jordi Campoy presenta La cantant de fado en un acte organitzat per La llar del Llibre, establiment col·laborador amb el Voluntariat per la llengua

El passat divendres 4 de juny el Teatre Sant Vicenç de Sabadell va omplir tot l'aforament permès per les darreres mesures de seguretat. Fins a 120 persones amb la distància de seguretat pertinent van assistir a la presentació de La cantant de fado, la darrera novel·la de l'escriptor, músic, compositor i productor sabadellenc Jordi Campoy. "Diuen que les històries ja existeixen i només has de trobar-les per escriure-les", li va recordar l'escriptora Núria Pradas per encetar el col·loqui. I a partir del record d'una història en clau de saudade trobada en un viatge a Lisboa, Campoy i Pradas van conversar sobre la novel·la i sobre la banda sonora que la complementa, set temes que són el pal de paller de la novel·la del músic escriptor o l'escriptor músic que és Campoy, incapaç de triar entre les dues disciplines que defineixen el seu vessant artístic.

Per il·lustrar aquesta "història d'amor que esquinça l'ànima" entre un músic de jazz en hores baixes i la cantant de fado, l'actriu Elisenda Gutés va llegir amb precisió set fragments del llibre, magníficament acompanyada per Bartolomeu Barenghi a la guitarra, Jordi Vericat al baix, la veu de Sílvia Artigas i el mateix Campoy, compositor de totes les peces, al piano. En acabar l'espectacle literariomusical, l'autor de la novel·la en va signar exemplars i va convidar els assistents a escoltar-ne la banda sonora (mesclada per Xasqui Ten) a plataformes digitals.

Si el fado és "trobar-se un mateix dins una melodia que estripa els sentits", podem afirmar que en  la novel·la (considerada tota ella com un gran fado de contrastos entre eufòria i desfeta) i la seva banda sonora hi trobarem molt de nosaltres mateixos.

Vols compartir aquesta notícia?