El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf organitza un taller de poesia per endinsar-se en el plaer de la paraula

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Llengua i cultura

El "Taller de Poesia, joc i memòria", que va anar a càrrec de Josep M. Verge, voluntari i mestre, es va fer virtualment i hi van participar una dotzena persones, entre alumnes dels cursos de català i participants al Voluntariat per la llengua del CNL.

El plaer de la paraula

La sessió va ser un recorregut a través de la veu dels poetes: Joan Brossa, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Fernando Pessoa, Gianni Rodari, Joana Raspall, Clementina Arderiu, Carles Riba, Pere Martí, Màrius Serra, Agustí Bartra, Tahar Ben Jelloun, Rupi Kaur, Kavafis... Una porta oberta a les sensacions, un viatge a través de la paraula que s'endinsa en el més profund de l'humà. Un recorregut per la intimitat del poeta que parla sobre la bellesa de la vida, la consciència, la capacitat humana de fer present el passat i el futur; sobre la mirada del món que suggereix el poeta; la llum, l'existència, l'aprofundiment: "Si voleu que el poema ens digui, nosaltres hem de callar"; la capacitat de mirar i veure-hi. El Josep M. va saber desgranar amb passió i delicadesa la paraula dels poetes, fent-se portaveu del seu missatge.

Taller virtual

El taller es va fer el 19 de maig passat i, gràcies al format virtual, hi van poder participar persones que es trobaven en diverses poblacions de les dues comarques, i fins i tot n'hi va haver que es van connectar des de Barcelona i des de...Tenerife! La sessió va cloure amb el suggeriment d'alguns participants que el CNL torni a organitzar-ne un altre en el futur.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?