El CNL de Lleida signa un conveni amb el Museu Comarcal de l’Urgell i el Museu Trepat de Tàrrega

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua

El conveni signat representa un pas més en la col·laboració ja consolidada entre el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de català de l'Urgell, i els museus de Tàrrega per tal de promoure el programa Voluntariat per la Llengua (VxL) i fomentar l'ús social de la llengua catalana. 

El Consorci per a la Normalització Lingüística i els museus de Tàrrega, a través del CNL de Lleida, es comprometen a donar a conèixer les activitats que uns i altres organitzen i a dur-ne a terme, si escau,  de conjuntes per a la promoció de l'ús de la llengua. També difondrà la signatura del conveni entre el CPNL i les seves xarxes institucionals.

El CNL de Lleida incorporarà  el Museu Comarcal de l'Urgell i el Museu Trepat a la llista d'entitats col·laboradores del VxL  i en difondrà les activitats a  través  de  les  xarxes socials del CNL de Lleida i entre els participants en el Programa Voluntariat per la Llengua. Els museus targarins, per la seva banda, oferiran un descompte en el preu de l'entrada a les persones amb el carnet d'alumne del CPNL i de participant en el Programa del Voluntariat per la Llengua.

El Museu Comarcal de l'Urgell explica als visitants diversos aspectes del món dels ibers de la comarca i la Tàrrega medieval amb el seu Call Jueu, a més de les sales d'artistes targarins i les sales nobles de Cal Perelló; i el Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat mostra la trajectòria històrica de l'antiga fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat. Els fons i activitats d'aquests dos museus poden ser d'interès per a promoure activitats de dinamització del català i del Programa Voluntariat per la Llengua.

Vols compartir aquesta notícia?