Visita virtual del CNL de Badalona i Sant Adrià al Parlament de Catalunya

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

Un grup d'alumnes i participants del Voluntariat per la llengua han assistit a la visita virtual guiada al Parlament de Catalunya.

Durant la primera part, més teòrica, s’ha entrat a l'hemicicle i hem conegut amb detall quins són els òrgans que formen el Parlament i quines són les funcions que tenen (Presidència, Junta de portaveus, Ple, Comissions, Diputació permanent). A més, han vist la distribució actual dels grups parlamentaris i quines atribucions tenen els diputats, la presidència del Parlament i el president de la Generalitat.

La segona part de la visita ha estat més històrica, un recorregut exterior per la Ciutadella, l'antiga fortalesa militar construïda per Felip V, de la que actualment només resten drets el Palau del governador (ara, Institut Verdaguer), la capella (ara, parròquia militar)i  l'arsenal (ara Palau de la Generalitat) i un recorregut interior pels passadissos, sales i espais més destacables on els grups parlamentaris i les comissions fan les seves tasques.

La visita ha finalitzat a l'escala d'honor que uneix la planta noble del Palau amb l'entrada principal.

Una visita interessant amb explicacions sobre el funcionament i la vida parlamentària i una pinzellada sobre la història i les diferents transformacions que ha patit aquest emblemàtic edifici des que va ser construït.

Vols compartir aquesta notícia?