La màgia del Voluntariat per la llengua arriba al Centre de Lectura de Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

L'entitat acull l'exposició "Quan parles fas màgia" i una xerrada inaugural per presentar el programa

Del  17 de maig al 15 de juny el Centre de Lectura de Reus acollirà l'exposició "Quan parles fas màgia", una mostra que forma part de la campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que duu el mateix nom i que a través de la metàfora de la màgia destaca la capacitat del programa per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen. 

L'exposició, organitzada pel Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus i per la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i produïda per la Direcció General de Política Lingüística, mostra els pilars bàsics d'aquest programa de formació de parelles lingüístiques i convida a participar en aquesta experiència màgica que cada dia incorpora més nous aprenents que voluntaris.

Per donar a conèixer el VxL i les novetats d'aquesta campanya el dimarts 18 de maig a les 17 hores tindrà lloc la xerrada inaugural que porta per títol "La màgia del Voluntariat per la llengua", en què intervindran Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística i president del CNL; Rut Ortiz, tècnica del Centre de Normalització Lingüística i dinamitzadora del programa Voluntariat per la llengua, i Empar Pont, secretària general del Centre de Lectura.

L'acte, que està obert a tothom, s'oferirà presencialment seguint tots els protocols de seguretat i també es podrà veure en directe a través del canal de Youtube del Centre de Lectura: https://www.youtube.com/channel/UCWS7N_ZwjO8jyHE87M2K6dg.

Nous materials adaptats a la modalitat virtual del VxL

El març del 2020, en què el Consorci per a la Normalització Lingüística va haver d'aturar tota l'activitat presencial per la pandèmia, el Voluntariat per la llengua va traslladar totes les converses a la modalitat virtual del programa. Les parelles lingüístiques que ja es coneixien van continuar parlant a través de videotrucades, i els nous participants que s'han incorporat al programa ho han fet en aquesta modalitat.

Per donar resposta a la necessitat materials complementaris que poguessin fer servir les parelles lingüístiques virtuals durant les trobades, la Direcció General de Política Lingüística ha creat nous continguts de suport a la conversa com el recurs audiovisual "Màgia per conversar", que forma part de la mateixa campanya "Quan parles fas màgia", o els recentment creats Fils de conversa, una eina interactiva que ofereix materials per promoure la conversa als participants del programa Voluntariat per la llengua i a tothom qui vulgui aprendre català i practicar-lo. De moment se n'ha publicat la primera unitat i està previst que cada mes se'n publiqui una de nova fins a les deu unitats que contindrà aquesta recurs.

El programa Voluntariat per la llengua 

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El VxL facilita la conversa en català a persones amb coneixements bàsics de la llengua que necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que la parlen (voluntaris). Els interessats s'hi poden inscriure directament al web www.vxl.cat o poden demanar-ne més informació al  Centre de Normalització Lingüística de Reus, a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079. 

CNL de l'Àrea de Reus

Vols compartir aquesta notícia?