Prop de 22.500 alumnes s’inscriuen als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, malgrat la pandèmia

CNL de les Terres de l'Ebre

Cursos de català

L'elevada inscripció avala el format d'atenció personalitzada i en línia i la transformació integral de la metodologia d'aprenentatge per adaptar-la al nou context

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha donat d'alta 22.478 alumnes aquest trimestre, que sumats als 22.057 del passat mes de setembre i als 21.739 del mes de gener fan un total de 66.274 inscripcions, una xifra molt alta en el context de transformació integral del sistema que ha provocat la pandèmia. Les dades reflecteixen, doncs, un èxit creixent d'inscripció i de fidelització.

Així mateix, aquests resultats mostren la bona organització de l'atenció personalitzada i en línia, que cobreix tot el territori gràcies als 22 centres de normalització lingüística i als centenars de professionals treballant de manera coordinada i en xarxa, i avalen l'èxit d'una nova metodologia d'aprenentatge de la llengua catalana adreçada a la població adulta, basada sobretot en dos formats: el mètode virtual, amb seguiment de les sessions telemàtiques en directe i conduïdes per un formador, i el mètode en línia, amb més autonomia de l'alumne i el seguiment asíncron per part del tutor.

En aquest sentit és rellevant destacar que abans de la pandèmia, només entre un 7 i un 8 % de les inscripcions eren per a cursos en línia i al voltant del 92% dels alumnes seguien els cursos presencials, mentre que en aquests moments els percentatges s'han intercanviat i més del 95 % d'inscrits segueixen el seu aprenentatge en les modalitats virtual o en línia.

Aquest marc d'excepcionalitat posa de manifest la gran capacitat d'adaptació del CPNL i del conjunt de professionals, que en pocs mesos han transformat tot el sistema d'atenció a l'usuari i de planificació i desenvolupament de l'aprenentatge, amb noves tècniques, materials adaptats i fórmules innovadores de relació i seguiment del progrés de l'alumnat.


La prioritat, els cursos inicials i bàsics

Els cursos, que han començat a final d'abril i acabaran a final de juny, preveuen tots els nivells, per bé que atenen de forma prioritària les necessitats comunicatives de les persones amb menys autonomia lingüística en llengua catalana.

Així, el 72,45% del total de les inscripcions d'aquest trimestre correspon a cursos de nivells inicials o bàsics per introduir-se a l'aprenentatge oral de la llengua. Aquest percentatge es reprodueix igualment en les dades que resulten de sumar les inscripcions dels tres trimestres del curs: en el total del 2020-2021, un 71,49 % d'inscripcions són a nivells inicials i bàsics.


Proves de col·locació

Amb la voluntat d'introduir nous canvis i encara més millores en l'atenció als usuaris, el Consorci està preparant els dispositius necessaris perquè el proper període d'inscripció les persones interessades facin la prova de col·locació prèvia a la matrícula. Com fins ara, aquestes proves tindran una validesa de dos anys.

Aprofitar els mesos d'estiu per fer les proves de col·locació permetrà als alumnes agilitzar molt més el procés d'inscripció del mes de setembre.

Aquestes informacions s'aniran actualitzant a la pàgina web del CPNL i a les xarxes socials.

Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Vols compartir aquesta notícia?