Les parelles lingüístiques coneixen l’art romànic de la Vall de Boí

CNL de Lleida

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

El Centre del Romànic de la Vall de Boí ha estat l'encarregat d'explicar el conjunt romànic declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 2000 a les parelles virtuals del programa Voluntariat per la llengua.

El 4t seminari del VxL ha fet 'Un tomb pel... Centre del Romànic de la Vall de Boí'. Aquest Centre, ubicat a la localitat d'Erill la Vall, és l'entitat encarregada de gestionar aquest conjunt patrimonial.

La Vall de Boí conserva vuit esglésies i una ermita que s'han conservat al llarg del temps gràcies a l'aïllament de la Vall fins ben entrat el segle passat. Són construccions dutes a terme durant els segles XI i XII seguint els models provinents del nord d'Itàlia, el romànic llombard. El Romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d'un nombre tan elevat d'esglésies d'un mateix estil arquitectònic.

Gairebé una quinzena d'assistents ha pogut conèixer com era la societat medieval, quines tècniques s´utilitzaven en la construcció i la decoració de les esglésies, etc.

Vols compartir aquesta notícia?