Xerrada virtual sobre alimentació saludable dins el cicle d’activitats en línia del Voluntariat per la llengua

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Llengua i cultura

La xerrada va anar a càrrec de Laura Padró, dietista i nutricionista, i voluntària per la llengua

Laura Padró: "L'alimentació  saludable no és res més que menjar de tot i amb mesura"

Ahir, dijous 29 d'abril, una trentena de persones, la majoria voluntàries i aprenentes del Voluntariat per la llengua (VxL) es van connectar, a través del Teams, a la quarta activitat en línia organitzada pel CNL del Vallès Orienta amb el títol 'Alimentació i Salut', que va anar a càrrec de Laura Padró, dietista i nutricionista, professora jubilada de la Universitat de Barcelona, consultora hospitalària, voluntària en diverses associacions, i també voluntària per la llengua de Cardedeu. 

Durant la xerrada, de caràcter molt didàctic, Laura Padró va explicar què és l'alimentació saludable i quines són les pautes que s'han de seguir. Segons va dir, "l'alimentació saludable no és res més que menjar de tot amb mesura", seguint les recomanacions de la piràmide d'aliments, que ens dona una bona orientació sobre el que hem de menjar. I va recomanar seguir el Canal Salut per estar-ne ben informats.

L'alimentació saludable és necessària perquè aporta nutrients "calci, ferro, vitamines, minerals, etcètera", aporta l'energia que necessitem i els compostos protectors com els antioxidants que tenen les fruites i verdures. Va insistir que l'alimentació ha de ser "suficient, equilibrada, variada, satisfactòria i adaptada.

En aquest sentit, va dir que cal menjar més fruites i hortalisses, llegums, fruita seca i fer activitat física de forma regular. En canvi, hem de consumir menys sucre, sal, carns i aliments processats i, sobretot, hem d’evitar els aliments ultraprocessats.

Al llarg de la sessió, va fer referència també a les piràmides d'alimentació vegetariana i vegana.

La xerrada va ser didàctica, amena i va agradar molt a tots els assistents que hi van participar, que van poder resoldre els seus dubtes sobre l'alimentació saludable.

Vols compartir aquesta notícia?