Viu Sant Jordi als carrers de Barcelona

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Les Delegacions de districte del CNL de Barcelona han visitat els diversos espais repartits per tota la ciutat, que s'han habilitat per celebrar Sant Jordi amb les tradicionals parades de llibres i de roses. Us oferim un resum per districtes de les activitats organitzades per celebrar aquesta Diada.

Les Corts

Torna Sant Jordi als barri de les Corts adaptat a les circumstàncies per la covid-19. Enguany hi haurà menys carrers amb llibres i roses però més activitats de petit format per fer des de casa o de manera presencial amb cita prèvia. Per evitar desplaçaments, s'ha habilitat un espai a la plaça de Valdivia, amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat, on se celebraran un munt d'activitats. També s'han previst un seguit de presentacions de llibres, concursos i exposicions que podeu consultar aquí. https://ajuntament.barcelona.cat/lescorts/ca/noticia/sant-jordi-2021_1058172

Sarrià

La plaça de Sarrià és un dels recintes firals a l'aire lliure que s'han distribuït per la ciutat per celebrar Sant Jordi. S'hi han habilitat parades de llibres i roses de 9 a 20 hores. Del 22 al 30 d'abril es pot visitar a la seu del Districte una exposició de punts de llibre que es distribuiran per les llibreries i biblioteques. L'horari és de 10 a 13 h i de 16 a 19 h amb un aforament de 6 persones.

Els centres cívics, les biblioteques i les entitats duen a terme durant tota la setmana activitats familiars com titelles, contacontes, concursos de relats, presentacions de llibres, creacions de punts de llibre, concerts, entre d'altres.

Aquí trobareu tota la informació detallada de totes les activitats del Districte de Sarrià-Sant Gervasi: https://ajuntament.barcelona.cat/sarria-santgervasi/ca/noticia/celebra-sant-jordi-a-sarria-sant-gervasi_1059690

Ciutat Vella

Els recintes firals perimetrats a l'aire lliure són a la plaça Reial i al passeig de Lluís Companys, on es poden visitar les parades i punts de signatura de llibres.

A causa de la pandèmia, l'edició del Sant Jordi al Raval, que coordina la Fundació Tot Raval, arriba amb un programa per gaudir en línia i també presencialment en algunes de les seus de les entitats participants.

Avui, Diada de Sant Jordi, al voltant de 60 organitzacions oferiran més d'una trentena d'activitats, entre les quals hi haurà, de manera virtual i presencial, contacontes, tallers, lectures de poemes, presentacions de llibres, xerrades, teatre d'ombres, mostres de cultura popular i molt més! Podeu consultar el programa d'activitats clicant aquí.

Eixample

Sant Jordi es viu als espais que s'han habilitat per primera vegada per celebrar la festa literària com els jardins Agustí Centelles - Casa Macaya i la plaça Universitat.

Al passeig de Sant Joan, a diferència d'altres anys, només hi ha parades de llibreters i floristes davant les seves botigues, però les parades surten al carrer del 21 al 23 d'abril. La Fira de Sant Jordi del Mercat Dominical del Llibre, al Mercat de Sant Antoni, se celebra del 20 al 23 d'abril.

Altres mercats del districte també celebraran Sant Jordi amb els seus clients. Al Mercat del Ninot hi ha una exposició de bonsais i al Mercat de la Concepció es regalen roses per cada compra de 25 € o superior la Diada de Sant Jordi.

Gràcia

Els diversos espais del districte han preparat iniciatives de tota mena com concerts, tallers, obres amb titelles o contacontes.

  • Espai Jove la Fontana

23 d'abril de 17:30 h a 19:30 h Vine a compartir els teus versos, cançons o relats breus. Cal inscripció prèvia per participar i anar de públic.

  • La Violeta de Gràcia

23 d'abril de 9 a 13 h i de 16 a 21 h Porta una donació pel rebost solidari i et regalen una rosa.

24 d'abril a les 11 h Concert "Alérgicas al polen".

12 de maig a les 19:30 h Presentació del llibre "Gràcia Festa Major" de Josep Maria Contel.

  • Centre Cívic El Coll - La Bruguera

Del 9 al 30 d'abril Exposició "Homenatge als grans de la ciència ficció universal".

23 d'abril a les 17 h Projecció dels vídeos recopilats de les lectures de la gran pandèmia.

23 d'abril a les 19 h Concert de la companyia "Tintoreria la Viuda"

Sant Andreu

El Districte de Sant Andreu, juntament amb Parcs i Jardins, avui 23 d'abril, ha posat dos ficus a la plaça del metro de Bon Pastor i a la plaça Jardins d'Elx, al barri de la Sagrera, perquè tothom pugui penjar els seus versos o fragments preferits.

Sant Martí

Les entitats i equipaments del Districte de Sant Martí han programat una vintena d'activitats durant tota la setmana de Sant Jordi. Consulteu-les aquí: Recull d'activitats 2021

Entre les activitats que s'han organitzat, podem trobar-hi dos concursos literaris, un parell de concerts i diversos espectacles dirigits als més petits i petites de la casa. Algunes de les obres de teatre expliquen als infants i també al públic adult la llegenda de Sant Jordi de maneres ben diverses.

Nou Barris

Al llarg de tota la setmana de San Jordi, a Nou barris han programat propostes de tota mena, des d'activitats infantils fins a espectacles, passant per lectures, exposicions i recitals poètics. Tindrà lloc també un concurs de relats al Castell de Torre Baró.

Horta-Guinardó

Durant el divendres 23 d'abril, així com en els dies anteriors i posteriors, a part de les tradicionals parades de roses i llibres, el públic de totes les edats podrà gaudir de diverses activitats per celebrar la Diada. Enguany, als actes presencials se n'hi sumen alguns en línia. Tots es faran seguint les mesures sanitàries recomanades. En total, el districte acollirà prop d'una vintena d'activitats per celebrar la Diada.

Per tal de no perdre-us cap d'aquestes iniciatives, podeu consultar-les totes al web de Sant Jordi.

Sants-Montjuïc

Per unir les tradicions del llibre i de la flor, i també els barris, La Marina Viva i la Federació d'Hostafrancs han fet uns punts de llibre compostables i plantables: porten llavors a dins, així que si els remulles durant una nit i els plantes a 2 cm de profunditat, en uns dies tindràs una planta amb flors. Sempre que reguis el test i el tinguis en un lloc amb llum. A la Marina, el punt "Planta'm" es pot recollir aquests dies als centres cívics La Cadena i Casa del Rellotge. A Hostafrancs, a les botigues Bureau Vallée, Farmàcia Escolà i Forn Giraut.

Si voleu fabricar-vos la vostra rosa de paper, el Centre Cívic Casa del Rellotge fa un taller familiar d'origami (5-7 anys i acompanyant adult) dijous a la tarda (places exhaurides, oberta la llista d'espera). Si preferiu tallar-la en fusta amb làser, divendres a la tarda (17.30-19 h) us ajudaran a fer-ho al Punt Multimèdia Fab de la Casa del Mig (preu del material: 1 €).

Divendres 23 d'abril, a les 18 h, al Centre Cívic Font de la Guatlla es presenta Terra de dones: pageses de Catalunya, a càrrec de la periodista Laura Sala, que ha reconstruït els relats de vuit pageses d'arreu del país. La periodista Anna Guitart ofereix una sessió de recomanacions literàries aquest dilluns a les 18.30 h a la Biblioteca Francesc Candel. Divendres al matí, de 10.30 a 13.30 h al Casal de Barri Sant Cristòfol, hi haurà una exposició de llibres per al veïnat de la Marina.

A la Lleialtat Santsenca, hi ha una taula amb llibres i punts de llibre per endur-se. Durant tota la setmana regalen el llibre Totes les lluites són una. Tecnologies ètiques per a la transformació social, editat en el marc del projecte Equipaments Lliures per donar a conèixer bones pràctiques en l'ús de les tecnologies digitals en ecosistemes cooperatius i associatius.

Vols compartir aquesta notícia?