Sant Jordi al CNL d'Osona

CNL d'Osona

Llengua i cultura > Activitats culturals > Sant Jordi

Un conte escrit per voluntaris i aprenents, recomanacions lectores d'alumnes i entitats, i el mapa lingüístic de com podem sentir "t'estimo" a Osona són algunes de les activitats d'aquesta diada

L'edició d'un conte escrit per un grup del programa de Voluntariat, vídeos de recomanacions lectores a les xarxes fetes per biblioteques, llibreries, etc., i el mapa "T'estimo" en totes les llengües que es parlen a Osona són algunes de les actuacions que es porten a terme durant la setmana del 23 d'abril.

També s'ha preparat una llista específica per aquesta diada en el compte d'Spotify CPNL. En aquesta ocasió és la llista "Històries i costums" en la qual es poden escoltar temes de diferents estils sobre història de Catalunya, tradicions, costums i folklore.

Participants del programa de VxL que han escrit el conte de Sant Jordi 2021 "Perlette, la gota d'aigua"
  • Un conte per Sant Jordi

Com cada any, el CNL d'Osona escriu un conte del món de la mà d'un grup classe o, en aquesta ocasió, de la mà d'un grup de voluntaris i aprenents. El conte d'aquest any, d'origen francès, s'anomena Perlette, la gota d'aigua i és la història del recorregut que fa una gota d'aigua. La Farinera s'encarrega d'il·lustrar-lo, l'Associació Tapís s'encarrega d'editar-lo en paper i Scenic Vic i l'Escola de Música de Vic fan la part audiovisual i teatralitzada. En aquesta ocasió l'edició en paper conté un codi QR des d'on es pot accedir al conte en realitat augmentada.

La presentació del conte i de com s'ha fet, amb tots els protagonistes que ho expliquen, s'ha fet de forma virtual el dia 22 d'abril a través d'un vídeo.

  • El projecte "T'estimo": mapa lingüístic d'Osona

Des del mes de febrer el CNL d'Osona ha anat enregistrant en àudios l'expressió "t'estimo" en totes les llengües que es parlen a Osona. Es va considerar que era un mot ben apropiat per a la Diada de Sant Jordi i per això serà durant aquesta setmana que es farà públic a les xarxes. Els alumnes dels nostres cursos, els aprenents del programa de Voluntariat i també alguns alumnes dels instituts de la comarca han enregistrat la seva veu dient aquests mots. El resultat és un mapa lingüístic clicable en el qual es podrà escoltar com sona 't'estimo' en totes aquestes llengües i també com s'escriu i com es veu, en el cas de la Llengua Catalana de Signes. El trobareu publicat a les xarxes del CNL d'Osona.

Aquí podreu comprovar de quantes maneres diferents podeu llegir, veure i sentir "t'estimo" a Manlleu, Vic i Torelló.

-Les Llengües d'alumnes i estudiants de català de Vic
https://blogs.cpnl.cat/aula-virtual-osona/2021/04/22/de-quantes-maneres-podem-veure-i-sentir-testimo-a-vic/

-Les Llengües d'alumnes i estudiants de català de Manlleu
https://blogs.cpnl.cat/aula-virtual-osona/2021/04/22/de-quantes-maneres-podem-veure-i-sentir-testimo-a-manlleu/

-Les Llengües d'alumnes i estudiants de català de Torelló
https://blogs.cpnl.cat/aula-virtual-osona/2021/04/22/de-quantes-maneres-podem-veure-i-sentir-testimo-a-torello/

  • Recomanacions lectores

No podien faltar els llibres i les recomanacions per Sant Jordi. Hem demanat a biblioteques, llibreters i llibreteres, alumnes, voluntaris... que ens gravin una recomanació lectora, un llibre que els ha agradat de llegir i que ens diguin per què el recomanen. I totes aquestes recomanacions que han vingut de la mà del llibreter Jordi Anglada, de la directora de la Biblioteca de Vic, Esther Farrés i d'alguns alumnes de nivell Superior del CNL d'Osona les hem compartit a les xarxes del CNL d'Osona i al nostre blog Com un llibre obert.

  • Campanya "A l'abril, cada paraula val per mil"

Una altra de les activitats d'aquest mes és la campanya "A l'abril, cada paraula val per mil" . En aquesta ocasió es tracta de trobar les quinze parelles de paraules sinònimes que trobareu als aparadors de les botigues d'Osona, exposades en els cartells o bé, durant aquesta setmana també trobareu els punts de llibre, a llibreries i biblioteques de la comarca, amb les 15 parelles de paraules. Penseu que fins al 30 d'abril podeu particiàr en el concurs i guanyar premis!

Podeu trobar més informació sobre el concurs al blog https://blogs.cpnl.cat/concurscat/

CNL d'Osona

Vols compartir aquesta notícia?