Care Santos, un homenatge a les dones

CNL de Barcelona

Llengua i cultura > Foment de la lectura > Club de lectura

La presència telemàtica de Care Santos al Club de lectura de Fort Pienc ens ha permès reflexionar en profunditat sobre Mitja vida, una de les seves obres més reeixides, guanyadora del premi Nadal 2017

"L'efecte mitja vida arriba quan notes que és el moment de fer les coses d'una altra manera, de reconciliar-te amb els teus somnis, potser de fer net o de passar comptes amb tu mateix."

Mitja vida, una novel·la universal que fa pensar i plantejar-se coses, relata la vida de cinc dones que van viure la infantesa en el mateix internat. Cinc respostes diferents a allò que la vida els va oferir. El pes de l'atzar, el pas del temps, la culpa, el perdó i la sexualitat de la dona són temes omnipresents.

L'autora, responent les preguntes de les participants al Club de lectura, ha confessat que ha pretès fer un homenatge a una generació de dones que va néixer en la postguerra i va viure la transició.

"Fins a quin punt la nostra vida depèn de les decisions que prenem? Allò que decidim no només ens canvia la vida, també ens transforma en persones diferents."

Una reflexió sobre com el temps sempre ho canvia tot. "Per més que planifiquis, el temps sempre et sorprèn".

Delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona

Vols compartir aquesta notícia?