Cinema en català

CNL de Lleida

Oci i consum

La pel·lícula Tom i Jerry, doblada al català, i el documental Nació, subtitulat en català, s'estrenen als cinemes aquest divendres, 26 de març, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Tom i Jerry

La parella de gat i ratolí més famosa de la història del cinema es retroba en una nova pel·lícula que integra acció real i animació per ordinador. El millor hotel de Nova York acull el casament del segle, i l'experta mestra de cerimònies Kayla serà l'encarregada que el ratolí no arruïni la gala. Tom és contractat per atrapar Jerry, que inicien una aferrissada persecució que provoca alguns incidents imprevistos.

Warner distribueix la versió doblada al català a trenta-vuit sales, dos de les quals són a la província de Lleida:

Nació

L'últim documental de Margarita Ledo relata la incansable lluita de les treballadores de la fàbrica A Pontesa. Durant els anys 80 i 90 del segle XX, a Galícia van tancar moltes indústries com el tèxtil, la conserva i la ceràmica que donaven feina a moltes dones. La directora gallega recupera les reivindicacions desateses i denuncia la invisibilització de la lluita obrera amb clau femenina per explicar el retard en la consecució dels drets de les dones més enllà del sufragi.

Podeu veure el documental en gallec subtitulat en català, distribuït per Nocturama, a:

Trobareu informació actualitzada sobre cinema a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Vols compartir aquesta notícia?