La Reyes i la Naiquén s’han conegut fent teatre i ara són parella lingüística

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Una nova parella lingüística del VxL de Llinars vinculada a l’àmbit del teatre.

La Juliana Naiquén és argentina i, quan va arribar a Llinars, de seguida es va posar en contacte amb el grup de teatre Till-Tall del poble, perquè ella, al seu país, havia estudiat dramatúrgia i direcció teatral. I ja com a membre del grup, de seguida va començar a col·laborar en diversos muntatges i, fins i tot, en una de les representacions de microteatre es va atrevir a dir dues o tres frases en català en un dels personatges.

Des del primer moment va demanar a la gent del grup de teatre que volia que li parlessin en català, perquè volia aprendre'l a parlar. Ara fa d'ajudant de direcció a La Passió i, com que la Reyes n'és la directora i parella lingüística alhora, es comuniquen sempre en català, i també a través dels xats i els àudios que s'envien. La Naiquén intenta fer-ho tan bé com sap i la Reyes l'ajuda i l'esperona perquè cada vegada s'expressi millor en la nostra llengua.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

SCC del Vallès Oriental

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?