L'Hospitalet de l'Infant: última parada de l'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya"

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Altres

Aquesta mostra sobre la llengua pròpia de l'Aran es podrà visitar fins a l'1 d'abril a la Biblioteca Infant Pere.

L'exposició "Aranès, l'occità de Catalunya" acaba la seva itinerància pel Baix Camp a la localitat de l'Hospitalet de l'Infant, per iniciativa del Servei Comarcal de Català del Baix Camp. Concretament, es podrà visitar a la Biblioteca Infant Pere fins a l'1 d'abril en l'horari habitual.

La mostra, que està produïda per la Direcció General de Política Lingüística, té com a objectiu donar a conèixer la realitat de l'aranès. D'una forma didàctica, es presenten les característiques principals d'aquesta llengua, a més d'informar sobre les polítiques que s'han dut a terme per incrementar-ne el coneixement i l'ús.

Abans d'arribar a l'Hospitalet de l'Infant, l'exposició ha fet parada a Falset, Cambrils i Reus. A la capital del Baix Camp, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, es va oferir en línia un concert de la cantant aranesa Alidé Sans, que es pot visionar en vídeo. L'acte estava organitzat per la Biblioteca Central Xavier Amorós, la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus.

De l'any 2010 ençà, quan es va aprovar la Llei 35/2010, d'1 d'octubre, de l'occità, aranès a l'Aran, Catalunya i concretament la Vall d'Aran és el lloc on l'occità rep més protecció, tot i que el seu territori abasta el terç sud de França, algunes valls del nord d'Itàlia i el principat de Mònaco.

Vols compartir aquesta notícia?